Вибір кави для турки

Існує безліч різних способів приготування кави. Одним з найпопулярніших за свою простоту і якість одержуваного продукту є приготування в турці. Цей спосіб прийшов до нас з ближнього сходу. Взагалі, посуд, в якому готується кава по-східному, називається «джезва» (або «джезве»). Турка – найбільш поширена спрощена назва. Як найкраще готувати каву в турці, щоб вона вийшла по-справжньому смачною і ароматною? Яку каву вибрати?

Основною вимогою до кави для турки крім якості та смакових особливостей є ступінь помелу.

Помел має бути дуже дрібним, буквально в пил. Якщо помел буде більшим, це позначиться на смаку і може викликати неприємні відчуття від великих частинок у роті. Такий ступінь помелу дуже складно отримати в домашніх умовах, тому багато хто воліє купувати каву помелену в заводських умовах на професійному обладнанні.

Радимо звертати увагу на вказівки, що знаходяться на упаковці кави або описи в самому магазині. Часто певні сорти радяться для різних способів приготування, в тому числі і для турок. Це не означає, що в турці навідріз не можна варити якийсь сорт, «не призначений» для турок. Просто буде смачніше і ароматніше, якщо цим рекомендаціям все-таки слідувати.